Megoldásaink

Digitális gazdálkodás és döntéshozatal az agráriumban

Valós hatékonyságnövelés csak a gépesítés fejlesztése és a modern technológiák alkalmazása mellett érhető el a mezőgazdaságban.

Az Agrodat egy agrárdiagnosztikai, döntéstámogató rendszer, amelynek használatával tábla-specifikus adatszolgáltatás és agrár-szaktanácsadás valósítható meg a szántóföldi növénytermesztők körében, a precíziós mezőgazdaság részelemeként.

A rendszer könnyen üzemeltethető szenzoros mérőeszközökből, a szondák által mért adatokat összesítő és feldolgozó, interneten keresztül elérhető felületből szoftverből áll.

Az alkalmazott mérőrendszer talaj- és meteorológiai szondákból épül fel melyek GSM hálózaton keresztül rendszeres, szabályozható gyakoriságú adatküldésre képesek. A szondák nem akadályozzák a területen történő munkavégzést, telepítésükre és üzemeltetésükre a gazdálkodó önállóan képes.

Gazdálkodás biztonság

Az Agrodat átfogó képet ad a termőföldről, a szántóföldi növények állapotáról és az időjárási körülményekről. Ennek köszönhetően jelentősen csökkenthető a reakcióidő a kármentési folyamatokban. A tervezhetőbb beavatkozások így növelik a termesztés hatékonyságát, és az egy hektárra jutó termésátlagot. Az Agrodat hozzájárul a helyes mezőgazdasági döntések meghozatalához és a vállalati sikerhez.

Adatvezérelt elemzések

Az Okostábla szoftverünk aktuális és lokális információkat gyűjt egy adott területről szenzoros technológia segítségével. Az eszközök által mért adatok értelmezését rendszerünk elemzések formájában segít.

Támogatás

Az Agrodattal olyan agrárszakmai összefüggések figyelhetők meg az adatok elemzése alapján, amelyekre korábban nem volt lehetőség. Folyamatos agrárszaktanácsadással segítjük a sikeres, profitot termelő és hatékony gazdálkodást. Az eszközök kihelyezését, karbantartását országos szervizhátterünkkel biztosítjuk. A rendszer alkalmazása során felmerülő kérdésekben dedikált ügyfélkapcsolati munkatársaink segítenek.

Könnyen üzemeltethető

A rendszerünk alapját egy megbízható, strapabíró és könnyen üzemeltethető szenzoros mérőeszköz hálózat adja, mely talajszondákból és meteorológiai állomásokból épül fel. Ezt a hálózatot egészíti ki műholdas adatgyűjtő szoftverünk. Az így keletkező nagy mennyiségű adatot feldolgozzuk, tároljuk és egy felhő alapú szoftverben jelenítjük meg.