Agrodat Szolgáltató Kft.

Az Agrodat Szolgáltató Kft. 2018-ban alakult, küldetése szenzoros mérési szolgáltatás nyújtása és eszközök forgalmazása elsősorban mezőgazdasági döntéshozatal támogatása érdekében.

Szolgáltatásunk gerincét egyrészt ez a saját fejlesztésű eszköz, másrészt egyéb gyártók szenzoros mérőeszközei, egy felhő alapú adatgyűjtő- és feldolgozó rendszer, valamint egy web- és mobil alapú megjelenítő szoftver alkotja, ami átfogó képet ad az ültetvényes kultúrák állapotáról és az időjárási körülményekről. Ennek köszönhetően jelentősen csökkenthető a reakcióidő a kármentési folyamatokban. A tervezhetőbb beavatkozások így növelik a termesztés hatékonyságát és a termésátlagokat. Ezáltal hozzájárulunk a helyes mezőgazdasági döntések meghozatalához és a vállalati sikerhez. A rendszer alapját egy megbízható, strapabíró és könnyen üzemeltethető szenzoros mérőeszköz-hálózat adja, ami talajszondákból és meteorológiai állomásokból épül fel. Ezt a hálózatot egészíti ki az adatgyűjtő szoftver. A szoftver lokális információkat gyűjt egy adott területről szenzoros technológia segítségével. Az eszközök által mért adatok értelmezését a rendszer elemzések, grafikonok formájában jeleníti meg. A több szolgáltatótól érkező műholdképek és időjárás-előrejelzések mellett betegség- és kártevő-előrejelzési modellek is készülnek.

A cégünk által biztosított szolgáltatással olyan agrárszakmai összefüggések figyelhetők meg az adatok elemzése alapján, amire korábban nem volt lehetőség. Folyamatos tanácsadással segítjük a sikeres, profitot termelő és hatékony gazdálkodást. Az eszközök kihelyezését, karbantartását országos szervízháttérrel biztosítjuk, a piacon egyedülállóként üzemeltetési garanciavállalással. A rendszer alkalmazása során felmerülő kérdésekben dedikált ügyfélkapcsolati munkatársak segítenek. A rendszert elsősorban a gyümölcstermesztők visszajelzései alapján alakítottuk ki. A rövid- és hosszútávú döntések meghozatalához naprakész, pontos és táblaspecifikus adatokat és tanácsadást is biztosítunk.

Szakértőink a helyi szakemberekkel együttműködve előre meghatározott pontokon telepítik a mérőeszközöket, hogy a felhasználók a régióban mért teljes adatállományt és az összes szenzorból érkező adatot láthassák. A mért adatok pontos képet adnak a régió környezetében uralkodó, lokális időjárási és talajnedvesség viszonyokról. Ezekkel az adatokkal kerül pontosításra a szolgáltatáshoz tartozó hiperlokális időjárás-előrejelzés.

Közösségi szolgáltatásban elérhető térségek: Nagykanizsai térség (Galambok, Böhönye); Bonyhádi térség (Lengyel, Mucsi, Györe, Nagymányok, Bonyhád); Pécsi térség (Pécs), Székesfehérvári térség (Gárdony, Agárd, Zichyújfalu, Pusztaszabolcs, Szabadbattyán); Dunaföldvári térség (Dunaföldvár), Budapesti térség (Érd, Gyermely); Békéscsabai térség (Békéscsaba); Mátészalkai térség (Nyírmeggyes); Tokaji térség (Mád, Tállya, Gönc, Tarcal).

Nyilvános adatok:

Székhely:
6000 Kecskemét, Petőfi Sándor utca 1./B.

Telefon:
+36 (62) 300 666

Adószám:
26504731-2-03

Közösségi adószám:
HU26504731

Cégjegyzékszám:
03-09-136225

Számlaszámunk:
10300002-13063028-00014903

IBAN:
HU77103000021306302800014903

BIC:
MKKBHUHB

Bank:
MKB Bank Nyrt.